ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σήμερα το βράδυ στις 11.45 η ΕΡΤ θα δείξει την αποκλεισθείσα μέχρι σήμερα εκπομπή της Κυριακοπούλου με συνομιλητή τον Στέλιο Ράμφο. (13 2 2019)

4 thoughts on “ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 1. Αγαπητέ κύριε Θαλασσινέ,

  Ευχαριστώ, καταρχάς, για την μετάδοση και σε εμένα αυτής της ανακοίνωσης.

  Θα ήθελα να σας πω, ως ευαίσθητος και σεμνός άνθρωπος κ. Γ. Θαλασσινέ, ότι »κάψατε» τον κ. Ράμφο, κυριολεκτικά, στερώντας το λόγο του από όλους εμάς τους πολίτες που τον περιμέναμε για να τον ακούσουμε και να τον ξανακούσουμε για να καταλάβουμε τί μας συμβαίνει !

  Συγκεκριμένα, θα ήθελα να ρωτήσω γιατί ένας εγνωσμένος και αγαπητός φιλόσοφος παίρνει θέση ή και μεταχειρίζεται, εντέχνως, με τις ερωτήσεις τους, από ενταγμένους δημοσιογράφους (στο οποιοδήποτε πολιτικό κόμμα) στο να εξυπηρετεί πολιτικά συμφέροντα ;

  Ο κ. Ράμφος εκεί που θα μπορούσε να ΣΗΚΩΣΕΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΑ την Ελληνική Κοινωνία ώστε να ΚΑΤΑΝΟΗΣΕΙ την ψυχή της, καταναλώθηκε από δημοσιογράφους που υποστηρίζουν συγκεκριμένες απόψεις ώστε να πείσουν τους πολίτες, απαξιώνοντας, τελικά, τον κ. Ράμφο !

  Αγαπητέ κ. Θαλασσινέ, το να παίζουμε το παιχνίδι που κρατά τη χώρα μας καθηλωμένη στην αδράνεια ή και στην οπισθοδρόμηση είναι πολύ άσχημο πράγμα. Οφείλουμε επιτέλους ! να αναλάβουμε τις ευθύνες μας εμείς οι μεγάλοι σε ηλικία πολίτες [για χάρη των παιδιών σας/μας] και να μην χαϊδεύουμε το μεγαλύτερο ελάττωμα και πρόβλημά μας : Τον διχασμό.

  Ο κ. Ράμφος ψάχνει και σκαλίζει την ψυχή μας και αποκρυπτογραφεί τη μιζέρια και τη νοοτροπία μας. Γι΄αυτό είναι απαραίτητος – αλλά, οπωσδήποτε, ΑΝΕΝΤΑΧΤΟΣ – στην κοινωνική μας ζωή.

  Με εκτίμηση,
  Α.Λ.

  Μου αρέσει!

  • Kύριε(α) Α.Λ.

   Στα πλαίσια της ενημέρωσης γνωστοποίησα στους ανθρώπους που ακολουθούν το blog τους λόγους αναβολής της συγκεκριμένης εκπομπής και για να είμαι συνεπής ανήρτησα την ίδια την ανακοίνωση της Κας Νικολοπούλου απο τότε που είχε γίνει το «κόψιμο» της εκπομπής όπως αναφέρει η ίδια στην επιστολή συγνώμης προς το κοινό που την παρακολουθεί.

   Δεν νομίζετε ότι είναι καλύτερο να αφήνουμε τον κόσμο να κρίνει αν κάηκε ο Ράμφος η δεν κάηκε από τον τρόπο που ανήρτησα την ανακοίνωση;

   Για εσάς τι είναι ποιο σημαντικό να κάνει κάποιος μία ανακοίνωση με ένα τρόπο που κατά την γνώμη σας καίει κάποιον, η να μην έχει την δυνατότητα να κάνει καμία ανάρτηση επειδή κάποιοι αποφάσισαν ότι αυτός ο άνθρωπος δεν πρέπει να ακουστεί για τους δικούς τους λόγους. Θα μου επιτρέψετε να σας πω, πως είστε λίγο μονόπλευρα ευαίσθητος. Ενδιαφέρεστε πιο πολύ για το κάψιμο του Ράμφου και καθόλου για το κόψιμο.

   Όλη αυτή η μεροληψία σας, την οποία όσο και αν προσπαθήσατε να καλύψετε μέσα σε έναν επίπλαστο συναισθηματισμό σας προδίδει και ανεβαίνοντας μαζί σας στον αφρό, σας πνίγει σε μια ζοφερή ενοχή, την ίδια που σας απαγορεύει να υπογράψετε το σχόλιο με το όνομά σας.

   Χωρίς εκτίμηση στα αρχικά Α.Λ.

   Γιώργος Θαλασσινός.

   Μου αρέσει!

   • Κύριε Γ. Θαλασσινέ,

    1. Σας ευχαριστώ για την απάντησή σας.
    2. Το μεγαλύτερο μέρος του κειμένου μου στόχο έχει να δείξει την ανάγκη του μη χρωματισμού του λόγου του κ. Ράμφου τον οποίο και παρακολουθώ και εκτιμώ απεριόριστα γιατί είναι από τους ελάχιστους Έλληνες ο οποίος μπορεί να εισχωρεί στην ψυχοσύνθεσή μας.
    3. Το »έκαψα» το έβαλα σε εισαγωγικά και ξέρετε, και εσείς τί σημαίνουν αυτά.
    4. Απέτυχα σε παλαιότερες επισημάνσεις μου να επισημάνω και να υποδείξω ότι όταν ο κ. Ράμφος δίνει συνεντεύξεις από τους δημοσιογράφους που είναι κομματικά ενταγμένοι και παρουσιάζουν εκπομπές χωρίς αντικειμενικότητα, το κακό, λόγω της αξίας του λόγου του κ. Ράμφου, προκαλείται σε εμάς που τον ακυρώνουμε και δεν τον παρακολουθούμε στη συνέχεια. (και αυτό δεν το λέω έτσι….και δεν εκπορεύεται από εμένα μόνον…………………………………….).
    5. Βεβαιότατα, κάθε κόψιμο από οποιαδήποτε εκπομπή και μάλιστα της ΕΡΤ που οφείλει να παρουσιάζει ΟΛΕΣ τις απόψεις, είναι απαράδεκτη και οφείλουμε να την επισημάνουμε. Δεν συμφωνώ με την ενέργεια της διοίκησης της ΕΡΤ ! Δυστυχώς, κάθε Κυβέρνηση χρησιμοποιεί, δεκάδες χρόνια τώρα, την δημόσια τηλεόραση με τον ίδιο μεροληπτικό τρόπο.

    Και τελειώνω΄ χωρίς να πω κάτι για τις λέξεις που χρησιμοποιήσατε γιατί δεν τιμούν τον Ποιητή που σέβομαι, και σας το έχω πει παλαιότερα…. λέγοντάς σας κάτι κ. Θαλασσινέ το οποίο πρέπει να γνωρίζετε μια και για πάντα :

    Αρκετοί συμπολίτες μας, δυστυχώς, πάρα πολλοί, δεν ζημιώθηκαν μόνο οικονομικά από την κρίση και την ιστορία της. Ζημιώθηκαν, κυρίως, ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ, αφού διαλύθηκαν οικογένειες και ξενιτεύτηκαν τα παιδιά τους για πάντα !

    Και ξέρετε γιατί κύριε Θαλασσινέ έγινε αυτό ; Γιατί τόσα χρόνια η διχαστική πρακτική μας – η οποία φαίνεται να είναι κυτταρική… τί άλλο να πώ…. και δίψα για την εξουσία…- έχει εμποτίσει την Ελληνική κοινωνία, και μας έχει κάνει να μην αγαπάμε τη χώρα μας και να στρεφόμαστε ο ένας εναντίον του άλλου. Και επειδή εγώ είμαι παθών… και από τα δικά μου, βεβαίως, προηγούμενά μου λάθη, από εδώ και πέρα με τις μικρές μου δυνάμεις, αυτό θα το »πολεμήσω».

    Ελπίζω, τώρα, να καταλάβατε γιατί εκνευρίστηκα και ανέφερα τη λέξη »κάψατε». Γιατί ο κ. Ράμφος είναι ο άνθρωπος που μπορεί και πρέπει να συνεχίσει να Μ Α Σ Β Λ Ε Π Ε Ι καθαρά, αγαπητέ κ. Θαλασσινέ. Σε αυτό ήλπιζα και ελπίζω πάντοτε να το κάνει από καθαρό, όμως, περιβάλλον.

    Με ειλικρινή εκτίμηση γιατί μου δώσατε το λόγο να εκφραστώ,
    Άρης Λούκας

    Μου αρέσει!

 2. Κύριε Λούκα,

  Τώρα που αναγνωρίζω το όνομά σας, οφείλω να σας ζητήσω συγνώμη για το ύφος της προηγουμένης μου απάντησης.

  Σχετικά με το αίτημά σας που μόλις θυμήθηκα ότι το είχατε αναφέρει και παλαιότερα, έχω να σας πω τα εξής. Είναι θεμιτό να έχετε την άποψη σας για το πως θα θέλατε να ακούτε τον Κύριο Ράμφο και με ποιόν δημοσιογράφο. Μέχρι εδώ καλά. Όταν όμως προσπαθείτε με επαναλαμβανόμενα σχόλια σας να καθορίσετε τον τρόπο και τα πρόσωπα που θα επιλέγει ο κύριος Ράμφος για τις συνεντεύξεις του με συγχωρείτε αλλά παρεκτρέπεστε.

  Φαντάζεστε τον Κύριο Ράμφο να ακολουθεί τις επιθυμίες του καθενός τι θα γινότανε; δεν θα ήταν ο εαυτός του.

  Με το θάρρος της ανταλλαγής των σχολίων μας θα σας πρότεινα να ξεπεράσετε τους ενδοιασμούς σας και να κάνετε χώρο μέσα σας για τον λόγο του, ανεξάρτητα από το περιβάλλον που σας ενοχλεί, καθώς δεν είναι δουλειά μας να σχολιάζουμε το περιβάλλον.

  Είναι σαν να πηγαίνετε να δείτε ένα θεατρικό έργο και στο τέλος της παράσταση να κάνετε αισθητικές και άλλες παρεμβάσεις υπό τύπον υποδείξεως στον σκηνοθέτη.

  Εμείς καλώς η κακώς, φέρνουμε στο σπίτι σας τον λόγο του Κου Ράμφου. Αν σας ικανοποιεί το βλέπετε, αν όχι δεν το βλέπετε.

  Οι παρεμβάσεις υπό τύπον υποδείξεων με εκφράσεις όπως έκαψα τον Ράμφο κ.λ.π. μπορούν κάλλιστα να σταθούν στο οικογενειακό σας περιβάλλον, υπό μορφή κουτσομπολιού προς εκτόνωση, αλλά όχι ως σχόλια στο blog.

  Είναι σαν να με προτρέπετε να πω στον Κύριο Ράμφο να μην πηγαίνει μ αυτόν η τον άλλο δημοσιογράφο επειδή εσείς πιστεύετε ότι με αυτόν τον τρόπο καίγεται.

  Όπως καταλαβαίνετε έχουν χαθεί εντελώς τα όρια του πλαισίου της συζήτησης.

  Σεβόμαστε το δικαίωμα της σκέψης σας, σας προσφέρουμε βήμα να την εκφράστε, αλά απαιτούμε και από εσάς τον αντίστοιχο σεβασμό στις επιλογές και στον τρόπο που εκφράζουμε τις δικές μας.

  Εύχομαι το επόμενο σχόλιό σας να μην απηχεί αισθητικές και άλλου τύπου παρεμβάσεις στο έργο μας, καθώς διατηρούμε αναφαίρετο το δικαίωμα των επιλογών μας, τόσο ως προς την έκφραση όσο και ως προς τα ΜΜΕ.

  Να είστε και πάλι καλά.

  Με εκτίμηση,

  Γιώργος Θαλασσινός.

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.