Ο αν. καθηγητής Προκόπιος Μαγιάτης ανεβάζει το ελαιόλαδο στην Ολυμπιακή του κατηγορία «Health Claim» (11 5 2017)

«ARISTOLEO: ένα νέο τεστ μέτρησης των υγειοπροστατευτικών ιδιοτήτων του ελαιολάδου»

Mε δυο απλές κινήσεις και σε λίγο χρονικό διάστημα, το τεστ, βασισμένο στην πατενταρισμένη μέθοδο Melliou-Magiatis, δίνει ένα χρώμα το οποίο με βάση μια χρωματική κλίμακα μπορεί να ξεχωρίσει τα ελαιόλαδα ανάλογα με την περιεκτικότητα τους σε ορισμένες ειδικές φαινόλες. Οι ουσίες αυτές σχετίζονται με τον ευρωπαϊκό κανονισμό που αφορά τον ισχυρισμό υγείας για το ελαιόλαδο. Τα πνευματικά δικαιώματα του νέου προϊόντος ανήκουν στο ΕΚΠΑ και την Καναδέζικη εταιρία Artemis Alliance.

Ο Ευρωπαϊκός φορέας τροφίμων στον κανονισμό του λέει ότι η ημερήσια κατανάλωση 20gr από ελαιόλαδο που διαθέτει τουλάχιστον 250 milligrams/Kg τυροσόλης και τοξοτυροσόλης είναι αρκετή για την προστασία από την οξείδωση των λιπιδίων του αίματος και το έλαιον αυτό μπορεί να φέρει τον Χαρακτηρισμό «Health Claim»

Στον επιβλητικό χώρο της παλαιάς Βουλής την Πέμπτη 11 5 2017 έγινε η απονομή των βραβείων των ελαιοπαραγωγών με βάση το τεστ Alistoleo . Οι βραβευθέντες παραγωγοί δύνανται πλέον να αναρτούν στο ελαιόλαδο που παράγουν τον χαρακτηρισμό «Health Claim». Μελέτες έχουν αποδείξει ότι η συγκεκριμένη αναλογία σε φαινόλες έχει ευεργετικά αποτελέσματα στην καταπολέμηση της  αρτηριακής πίεσης, των καρκινικών κύτταρων, καθώς επίσης και στην νόσο Αλτσχάιμερ. Μεταξύ των επισήμων προσκεκλημένων την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους καθηγητές από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ και το Πανεπιστήμιο της Βοστώνης.

Παρακολουθείστε την εκδήλωση στο video που ακολουθεί.

 

Advertisements

2 thoughts on “Ο αν. καθηγητής Προκόπιος Μαγιάτης ανεβάζει το ελαιόλαδο στην Ολυμπιακή του κατηγορία «Health Claim» (11 5 2017)

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s