Ο Στέλιος Ράμφος στο «Βήμα» (14 02 2016).

26-7-2015 4-45-37 μμ

 

 

 

 

 

 

 

Ο Στέλιος Ράμφος συνομιλεί με τον Γρηγόρη Μπέκο, του Βήματος, σχετικά με το ελληνικό πρόβλημα και τα πολιτισμικά του ριζώματα όπως αυτά αναδύονται μέσα από τη πίεση της κρίσης που τα ίδια δημιούργησαν.

Για να διαβάσετε ολόκληρη τη συνέντευξη πατήστε εδώ.

2 thoughts on “Ο Στέλιος Ράμφος στο «Βήμα» (14 02 2016).

 1. κ. Ράμφο καλημέρα σας!

  Ευχαριστώ για το φως που μας δίνετε!

  Με αφορμή τη χθεσινή μου βόλτα για πρώτη φορά χρησιμοποίησα τον Σταθμό Κορωπίου.(κάνω χρήση του αυτοκινήτου μου και μόνο, για λόγους επαγγελματικούς)
  Απογοητεύτηκα για την αδυναμία των ανθρώπων να απαντήσουν κατανοητά και να θέλουν να βοηθήσουν έναν επιβάτη στην ερώτηση του «πως θα πάω στο Θησείο;».
  Κανένας δεν μου απάντησε: μπορείτε είτε με το μετρό είτε με τον προαστιακό. (αυτή τελικά ήταν και η απάντηση)
  Οι υπάλληλοι στον γκισέ των εισιτηρίων (με ένα τηλέφωνο στο αυτί) δεν εξηγούσαν τις επιλογές αλλά συνέχισαν να μιλούν στο τηλεφώνημα τους, οι νέοι σε ηλικία επιβάτες που έτυχε να ρωτήσω μιλούσαν γρήγορα όπως τα δάκτυλα χοροπηδούσαν γρήγορα πάνω στα κινητά τους, μασούσαν τις λέξεις τους. Τελικά δύο ηλικιωμένοι παππούδες (που δεν περίμενα ότι άκουγαν κιόλας) πετάχτηκαν και μου έδειξαν.

  Η βόλτα μου που με έφερε σε τυχαία επαφή με Έλληνες με σόκαρε από τη απροθυμία τους να βοηθήσουν και να μιλήσουν απλά ελληνικά.

  Θερμά σας παρακαλώ, πείτε κάτι για τον αυτισμό των υπαλλήλων που αδιαφορούν να εξυπηρετήσουν τελικώς, και για την αδυναμία των νέων ανθρώπων να έχουν άνεση στο λόγο τους και συνεννοούνται με Greeklish.

  Πως θα συνεννοηθούμε στα μεγάλα όταν στα μικρά είμαστε … ;; ασυνεννόητοι.

  Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τον χρόνο σας!
  Κωνσταντίνα Θεοδωροπoύλου

  Μου αρέσει!

 2. Κα Θεοδωροπούλου,

  Σας ευχαριστούμε δια την επίσκεψη. Θέλω να πιστεύω ότι το ερώτημά σας ίσως βρει απάντηση στην επόμενη ανάρτηση του κυρίου Ράμφου που ετοιμάζω και έχει σχέση με τη γλώσσα. Για να μην σας κρατώ σε αγωνία θα σας πω τούτο: Η γλώσσα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για επικοινωνία ( όπως ακριβώς οι εντολές του GPS Σε δέκα μέτρα στρίψε δεξιά στα είκοσι αριστερά κτλ) αλλά κυριότατα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως μέσο έκφρασης. Σ αυτή την δεύτερη περίπτωση βάζω στη γλώσσα ψυχή και ζητάω ψυχή όπως θα έχετε την ευκαιρία να ακούσετε τον ίδιο τον κύριο Ράμφο να το αναλύει. Το πρόβλημα κατά τη γνώμη μου σε σχέση με το συμβάν στο οποίο αναφέρεσθε είναι ότι εσείς χρησιμοποιούσατε τη γλώσσα ως μέσον έκφρασης και οι υπόλοιποι πλην των ηλικιωμένων ως μέσον επικοινωνίας. Περισσότερα από τον ίδιο στην επόμενη ανάρτηση εντός των προσεχών ημερών.

  Σας ευχαριστούμε δια τη επίσκεψη και το σχόλιό σας.

  Με εκτίμηση

  Γιώργος Θαλασσινός (Διαχειριστής)

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.