«Καλύτερα να αποδεχθούμε λιτότητα με αλήθεια παρά πείνα με ψέματα». Στέλιος Ράμφος Βήμα FM (12 06 15)

Στ. Ράμφος: «Ο Τσίπρας δεν μπορεί να υποστηρίξει ιδεολογικά το ρεαλισμό, αλλά μόνο την ψευδαίσθηση»
«Καλύτερα να αποδεχθούμε λιτότητα με αλήθεια παρά πείνα με ψέματα»

Διαβάστε ολόκληρο το απομαγνητοφωνημένο άρθρο εδώ.

Advertisements

5 thoughts on “«Καλύτερα να αποδεχθούμε λιτότητα με αλήθεια παρά πείνα με ψέματα». Στέλιος Ράμφος Βήμα FM (12 06 15)

 1. Αναλόγως από ποια οπτική γωνία βλέπει κάποιος την αλήθεια του. Μήπως για να βρούμε την αλήθεια μας, αλλά και άλλες χαμένες αξίες, θα πρέπει να πεινάσουμε; Tην αξιοπρέπειά μας την βρήκαμε και αυτό είναι μία αρχή, Ακολουθούν η αληλεγγύη, η κατανόηση, ο σεβασμός. Αυτές οι αξίες άλλωστε 5 χρόνια τώρα δεν βρέθηκαν στην πολιτισμένη Ευρώπη των κυβερνήσεων και των αριθμών, Πού είναι η Ευρώπη των αδελφωμένων λαών;
  Ισως ακούγομαι ρομαντική αλλά ας θυμηθούμε ότι όσοι υποστηρίζουν την ελπίδα πήγαν το ανθρώπινο γένος βήματα μπροστά,
  Ευχαριστώ

  Μου αρέσει!

  • Από την αρχή είχα ενδοιασμούς και απορίες για την «Ενωμένη Ευρώπη». Η μεγάλη μου απορία που τώρα πια έγινε βεβαιότητα ήταν πως Κράτη διαφορετικών ταχυτήτων θα μπορούσαν να έχουν κοινή οικονομική πολιτική, κοινές υποχρεώσεις, κοινά δικαιώματα. Μπορεί να μου απαντήσει κανείς. Νομίζω ότι αυτή είναι η αρχή του τέλους για την Ε.Ε. Το ευρώ έχει χάσει την δύναμή του και δεν έχουν άδικο όσοι ισχυρίζονται ότι ισοδυναμεί με χαρτί τουαλέτας.

   Μου αρέσει!

  • Πιστεύω ότι δεν είναι θέμα ούτε χαμένων αξιών, ούτε αξιοπρέπειας. Είναι θέμα ατυχούς έμπνευσης και κατ’ επέκταση ακατάλληλων χειρισμών. Δεν υπάρχουν αδελφωμένοι λαοί. Πράγματι ακούγεστε ρομαντική. Υπάρχουν λαοί που ενδιαφέρονται για το συμφέρον τους και την οικονομική τους σταθερότητα. Η Ε.Ε. δεν μπόρεσε να τα εξασφαλίσει αυτά εκ προοιμίου, για τους λόγους που εξηγώ παρακάτω.

   Μου αρέσει!

 2. Καλημέρα. Δεν είναι σωστό να τοποθετείστε στο σήμερα με δηλώσεις του χθες, έστω κι αν αυτές απέχουν κατά λίγες ημέρες, σε μια περίοδο συμπύκνωσης του πολιτικού χρόνου. Ετεροχρονίζετε τις τοποθετήσεις σας και αυτό προκαλεί επιφυλάξεις. Ευχαριστώ.

  Μου αρέσει!

 3. Εξακολουθώ να πιστεύω ότι ο κάθε λαός πρέπει να στηρίζεται στα πόδια του. Πρέπει να είναι αυτόνομος, με αυτόνομο νόμισμα και αυτόνομη οικονομία. Θα μπορούσαν οι λαοί να συνεργαστούν πολιτισμένα σε άλλου είδους θέματα, χωρίς να αναγκάζονται να «μπερδεύουν» τις οικονομίες τους και να επωφελούνται από αυτή την συνεργασία.

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s