Αντί ευχετήριας κάρτας Χριστουγέννων.

Σκέφθηκα να αναρτήσω την παρακάτω σύνθεση ως μικρή ένδειξη ευγνωμοσύνης στους επισκέπτες, οι οποίοι με την επικοινωνία τους μέσω του παρόντος ιστοτόπου, κατάφεραν να μετατρέψουν «Τον Καημό του Ενός» σε Καημό των Πολλών.

Εύχομαι ο λόγος του Στέλιου του Ράμφου με την οικεία πνευματική ηδονή να λειτουργήσει με τρόπο συνεκτικό και καθαρτικό, ως πλοκή, αλλάζοντας τη σημασία του μύθου, τον οποίον οι περισσότεροι βιώνουμε ως απτή πραγματικότητα, σε αλήθεια ζωής. Ίσως τότε όσοι τον ακολουθούμε και συμφωνούμε με τα λεγόμενα του, αποτελέσουμε ένυλον είδος, κληροδότημα εκτός από χρέη, στις γενιές που θα ακολουθήσουν, ενός προτύπου «Υπευθύνου Ανθρώπου» αντάξιου της πνευματικής του κληρονομιάς, όπως την διαφύλαξε και  ανέδειξε ο ευρωπαϊκός πολιτισμός, στους κόλπους του οποίου καλούμεθα σήμερα να ζήσουμε ως φτωχοί συγγενείς.

Η εικόνα της συνθέσεως απεικονίζει κατασκευή της εικαστικού Ελένης Κρίκκη, συμμαθήτριας από τις παρακολουθήσεις των διαλέξεων του Στέλιου του Ράμφου, και λεκτικό μέρος από την ενασχόλησή μου με την ποίηση.

Ευχαριστώντας σας και πάλι θερμά τόσο δια την επικοινωνία σας, όπως αποτυπώνεται στον αριθμό των επισκέψεών σας, όσο και για τον διαδραστικό της τρόπο όπως αποτυπώνεται στα σχόλιά σας,

Με εκτίμηση.

Γιώργος Θαλασσινός.

Christmas 2013

Κοιτάχτηκα

στη γύμνια μου

απορροή,

υψώνοντας

στην αγκαλιά

τις ρίζες μου

κλαδιά σφυρήλατα.

Δέντρο από σίδερο

στο χώρο ξαφνικά,

μ’ αίμα που πάγωσε,

έξω απ τις φλέβες του

κόκκινες μπάλες,

που φάνταξαν

το ίδιο γιορτινές,

μ’ εκείνα τα Χριστούγεννα

που ποτέ δεν έζησα.

5 thoughts on “Αντί ευχετήριας κάρτας Χριστουγέννων.

  1. Ευτυχώς που υπάρχουν μερικά φωτισμένα μυαλά που ξεχωρίζουν και σκορπίζουν αυτό το πολύτιμο φως που χρειάζεται η τόσο ταλαίπωρη ζωή μας στους χαλεπούς αυτούς καιρούς. Ευχαριστούμε για την προσφορά σας!!!

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s