Ο Στέλιος Ράμφος στην Τεχνόπολη, στο Γκάζι, Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012.

Ο  Στέλιος Ράμφος μετά από πρόσκληση της Ελληνικής Εταιρείας Ψυχαναλυτικής Ψυχοθεραπείας (www.psychoanalysis-psychotherapy.gr) θα συμμετάσχει, στην ημερίδα της, που διοργανώνεται στην Τεχνόπολη στο Γκάζι, το Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012, στο αμφιθέατρο 9,84, από 9.00 πμ. έως 20.30 μμ. Το θέμα της ημερίδας είναι: Στοχασμοί και Αναστοχασμοί – Ψυχαναλυτικοί Προβληματισμοί. Ο Στέλιος Ράμφος θα μιλήσει από 12.30 έως 13.30 με θέμα : Η κρίση σαν καθρέφτης μας. Η συμμετοχή στην ημερίδα είναι δωρεάν. Η ομιλία του Στέλιου Ράμφου θα μαγνητοσκοπηθεί και θα αναρτηθεί στον παρόντα ιστοτόπο λίγες ημέρες μετά. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα της ημερίδας πατήστε εδώ.

3 thoughts on “Ο Στέλιος Ράμφος στην Τεχνόπολη, στο Γκάζι, Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012.

 1. Θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας το εξής σχόλιο σχετικά με την σημερινή Ημερίδα στην οποία ήσασταν ομιλητής.
  Στην απογευματική συζήτηση πολλοί από τους παρευρισκόμενους ανέπτυξαν «νηπιακή » συμπεριφορά και λόγο, θεωρώντας ταυτόχρονα ότι κατανόησαν και συμφωνούσαν τα λεγόμενά σας. Ένα τέτοιο φαινόμενο δεν περίμενα να το δώ να εκδηλώνεται με τέτοια ένταση ανάμεσα σε ψυχαναλυτες ώριμης ηλικίας. Η παρουσία σας στην ολοκλήρωση της συζήτησης θεωρώ πως θα ήταν καταλυτική αφού η ομιλία σας αναφέρθηκε πολλές φορες. Νομίζω ότι αποτελεί στοιχείο ωριμότητας να ολοκληρώνονται οι διαδικάσίες.
  Με Εκτίμηση,
  Σας εύχομαι ένα όμορφο βράδυ!
  Μαρία.

  Μου αρέσει!

 2. Ο πυρήνας της ομιλίας του Ράμφου εκκινούσε απο τον θεμελιακό στοχασμό περί νηπιότητας στον ελληνικό τόπο ως ανθρωπολογικό ρήγμα με πρόθεση να κοιτάξει τα ελλείμματα εαυτού και ανηλικότητας των δύο τελευταίων αιώνων, αν και η έρευνα εκτείνεται πολλούς αιώνες πίσω (ερμηνευτική ψυχικών εγγραφών των Ελλήνων μετά το πέρας του κλασικού κόσμου). Παρά το οξύ πνεύμα του όλου συλλογισμού αναμένω την πλατύτερη ή βαθύτερη ανάλυση του αξιωματικού στοχασμού σε επόμενη ομιλία ή βιβλιογραφία ώστε να φωτιστεί περαιτέρω το ελληνικό πρόβλημα, με όρους ψυχής. Το περιβάλλον της ημερίδας δεν ανταποκρίθηκε στις απαιτήσεις της ομιλίας μιας και οι ψυχαναλυτές, ως πρώην διαταραγμένες προσωπικότητες, εμμένουν στην συλλογική τους αδιαφορία και την βάσει εγχειριδίου και μόνο θεραπευτική.

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.