Ο Στέλιοs Ράμφος στο Mega 5/ 6/ 11 προτείνει τη δική του λύση για μετατροπή της κρίσης σε ευκαιρία.

Ο Στέλιος Ράμφος προσκεκλημένος σήμερα το πρωί 5/6/11 σττην εκπομπή Mega Σαββατοκύριακο συνομιλεί με τους Μανώλη Αναγνωστάκη & Ιορδάνη Χασαπόπουλο για τους αγανακτισμένους και προτείνει λύση για την έξοδο από την κρίση.

5 thoughts on “Ο Στέλιοs Ράμφος στο Mega 5/ 6/ 11 προτείνει τη δική του λύση για μετατροπή της κρίσης σε ευκαιρία.

 1. Παράθεμα: μια πολύ σωστή τοποθέτηση του Στέλιου Ράμφου για την κρίση και τους αγανακτισμένους ! « Χαοτικος Ρομαντισμος

 2. Παράθεμα: Στέλιοs Ράμφος: “Να μη μετατρέψουμε τη δυσφορία σε μηδενισμό” | Against antisemitism – Ενάντια στον αντισημιτισμό

 3. Πολύ εύστοχα τα σχόλια του Στέλιου Ράμφου και ειδικά για την ευθύνη της πολιτείας απέναντι στο κοινωνικό σύνολο.

  Σε κάθε οικογένεια ο ένας ή άλλος γονιός ή και οι δύο αναλαμβάνουν την ευθύνη της επιβιώσης της και διαχειρίζονται τα οικονομικά της. Αν ο διαχειριστής των οικονομικών μιας οικογένειες έκανε τα χατήρια όλων των μελών της, είναι μαθηματικά σίγουρο οτι η οικογένεια θα χρεωκοπούσε σύντομα. Ο διαχειριστής είναι ο μονός που έχει την συνολική εικόνα της οικονομίας της οικογένειας και γι αυτό και μόνο το λόγο έχει ευθύνη απέναντι σε όλη την οικογένεια να προγραμματίσει για το κοινό καλό ενώ το κάθε μέλος δεν έχει τη συνολική εικόνα της οικονομίας της οικογένειας αλλά μόνο της προσωπικής του/της οικονομίας.

  Κατι παρομοίο ισχύει και με μία χώρα και τους διαχειριστές των οικονομικών της, την εκάστοτε κυβέρνηση.Η δικαιολογία «τα φαγαμε μαζί» είναι αποποιήση ευθυνών. Ο καθένας ψηφοφόρος θα κοιτάξει το συμφέρον του και της οικογενειάς του και θα κοιτάξει μα μπεί στο δημοσίο να αλλα ποιος θα έχει την συνολική εικόνα του κοινού συμφέροντος και την μεγαύτερη ευθύνη να το διαφυλάξει; Ποίος έχει την εθύνη για την συνολική και μακροχρόνια βελτιστοποιήση του κοινωνικού κάλου; Την μεγαλύτερη ευθύνη η εκάστοτε και κυβέρνηση και μετά απο μερικές γενεές όταν ο πολιτικός κόσμος αποδείξει και δωσει το καλό παραδείγμα (οπως σωστά παρατηρεί ο κ. Ράμφος) ο κόσμος θα έχει αλλάξει νοοτροπία. Κακά τα ψέμματα θα μας πάρει μερικές γενεές μεχρι να περάσει απο το γονιο στο παιδί η αναγκή να κοιτάζουμε το πρόβλημα συνολικά και όχι μερικά.

  Μου αρέσει!

  • Προφανώς ρωτάτε αν μπορούν να γίνουν download στο PC σας ως αρχεία.
   Αν και υπάρχει, το περιεχόμενο αυτού του ιστολογίου είναι πνευματική ιδιοκτησία.
   Θα εξακολουθήσουμε να διατηρούμε online και offline αρχείο.
   Γιαυτό, μην ανησυχείτε.

   Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.